Volhouden en doorzetten

Volhouden en doorzetten (Sparticle)

Voor de meeste mensen heeft ‘het corona-gebeuren’ nu wel lang genoeg geduurd. Om je heen zie je dat er minder afstand wordt gehouden en de richtlijnen vaker worden genegeerd. Het is dan ook allemaal best uitdagend. Hoe werkt dat eigenlijk, volhouden en doorzetten? Dat vraagt namelijk ook in andere situaties vaak juist het meeste van je…

Aan iets nieuws beginnen is leuk

Het is meestal niet zo ingewikkeld aan iets nieuws te beginnen. Je start er immers niet voor niets mee; je hebt een nieuwe hobby, een nieuwe interesse of een nieuw doel. Dat zorgt er vaak voor dat je vol goede moed aan de slag gaat, want je hebt er zin in. Je zet andere dingen even op een lager pitje, je vertelt anderen blij over je ‘nieuwe ding’ en je gaat ervoor.

De volgende stap: volhouden en doorzetten

Na een tijdje is het hele nieuwe er echter wel af. Je belandt in de volgende fase, die meestal meer verdieping van je vraagt. Meer van je tijd, meer concentratie én deze fase doet een beroep op je doorzettingsvermogen. Kortom: het gaat om de volgende stap, volhouden en doorzetten. Zeker als het eigenlijk toch niet zo bij je blijkt te passen, maar je er wel mee door wilt gaan of als je een keer een rotdag hebt.

volhouden en doorzetten

Hoe help je jezelf met volhouden en doorzetten

Volhouden en doorzetten lukt beter als je steeds weer denkt aan wat jou drijft, waarvoor je het doet. Houd daarom steeds dat ‘hogere doel’ voor ogen, bijvoorbeeld werken aan je gezondheid of aan je carrièreplan. Herinner jezelf hieraan door het op je spiegel, in je agenda of op een andere plek die je dagelijks ziet te schrijven.

Laat je daarnaast helpen door anderen. Bedenk dat als jij het zelf fijn vindt om iemand anders te helpen, dat andersom ook meestal het geval is. Dus leg aan iemand uit waar je mee worstelt en vraag hoe diegene dat aan zou vliegen. Daar kun je altijd wat van leren en diegene kan jouw stok achter de deur zijn.

Probeer van jouw nieuwe ‘ding’ ook een gewoonte te maken, net als tandenpoetsen. Dat doe je immers óók als je een rotdag hebt. Zorg er dus voor dat het er langzaam in kan slijten; dat je er dagelijks een moment aan besteedt, op een vast tijdstip. Zet daar desnoods een wekker voor of spreek met je stok achter de deur af dat die je eraan herinnert.

Laat mij je helpen!

Graag maak ik kennis met je om je vraagstukken te bespreken en je te helpen. Met alleen je 1e eigen kleine stap, meteen wat intensiever of via het bedrijf waar je werkt. Alles is bespreekbaar! Voor nieuwe klanten en abonnees van mijn gratis artikel heb ik overigens een interessant aanbod, kijk even of dat wat voor je is.

ontspannen