die unieke kans foto

Die unieke kans… heb je elke dag opnieuw (Sparticle)

Merk je dat je vaak iets uitstelt? Dat je morgen, volgende week of over een maand wel begint aan je goede voornemen? Dat is prima, want die unieke kans… die heb je elke dag opnieuw! Zodra je je realiseert dat je elke dag weer volop kansen krijgt, voelt je leven veel lichter.

Het moet meteen goed

Als je een goed voornemen hebt en iets wilt veranderen in je leven, wil je dat vaak meteen goed doen. Niet een beetje half, maar zo perfect mogelijk. Waardoor dat doel waar je naar streeft best onhaalbaar kan lijken. En je het steeds langer uitstelt om eraan te beginnen. Wat je waarschijnlijk een gevoel van onvermogen of zelfs schuld bezorgt. Zo kom je in een neerwaartse spiraal terecht.

Stop met streven, start met leven

Terwijl het zoveel prettiger voelt om gewoon te beginnen, met kleine haalbare stapjes. Daar hoef je niet tegenop te zien en daar word je ook niet moe(deloos) van. En… dat kan elke dag weer; beginnen en kleine stapjes zetten. In Japan hebben ze een term ‘ichigo-ichie’ wat ongeveer ‘op dit moment, één ervaring’ betekent. Elk moment in je leven komt maar één keer voorbij, dus maak er iets moois van en anders… is er later wel weer zo’n moment.

die unieke kans quote

Maak gebruik van die unieke kans – een inspirerend lijstje

  • Wakker worden kansen – stel: je wilt meer gaan sporten, maar het lukt steeds niet. Zet dan meteen zodra je wakker wordt een kleine stap door een korte morning work-out te doen. Of plan een moment in samen met een vriendin, zodat je een buddy hebt.
  • Dagelijkse keuze kansen – stel: gezonder gaan eten staat op je wensenlijstje, maar je weet eigenlijk niet zo goed hoe en wat. Begin dan bij zoiets kleins als je ontbijt en gebruik Google, de receptenpagina van VoedjeVrij of het voedingsschema ter inspiratie.
  • Nieuwe dingen kansen – stel: je hebt als doel iets nieuws te leren, bijvoorbeeld een andere taal. Maak het dan ‘echt’ door alvast te zoeken naar hulpbronnen, zoals een taal app, een online cursus of een boek. Dan is een begin snel gemaakt.
  • Weekend gevoel kansen – stel: het weekend vind je zo superfijn dat je daar de hele week naartoe leeft. Zet dan eens op een rijtje wat er precies zo fijn aan is en hoe je dat gevoel doordeweeks voor een deel óók kunt bereiken.

Die unieke kans mag ook morgen

Stel nu dat het vandaag even je dag niet is, omdat je het druk hebt of omdat je slecht hebt geslapen. Wees dan extra lief voor jezelf, laat de dag gewoon de dag zijn, want het mag allemaal ook morgen. Niet alles hoeft meteen nu. Voel je dankbaar voor alles wat je wel bereikt en neem je tijd voor de rest!

 

Maandag 17 januari 2022 was het Blue Monday. Wil jij ook wel eens de vinger op de zere plek van jouw blues leggen? Gun jezelf dan een coachingsessie.

 

Laat mij je helpen!

Graag maak ik kennis met je om je vraagstukken te bespreken en je te helpen. Met alleen je 1e eigen kleine stap, meteen wat intensiever of via het bedrijf waar je werkt. Alles is bespreekbaar! Voor nieuwe klanten en abonnees van mijn gratis artikel heb ik overigens een interessant aanbod, kijk even of dat wat voor je is.

ontspannen