Lachen is gezond

Lachen is gezond (Sparticle)

Als je jezelf super serieus neemt, lijkt het leven al snel nogal ‘ernstig’. Hetzelfde geldt als je (te) veel waarde hecht aan de mening van anderen. Lachen is gezond; om jezelf, om een situatie, om het leven; lach zoveel mogelijk. Dat maakt alles lichter en helpt je zelfs door barre tijden!

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Als Nederlander ‘leer’ je dat je je maar beter niet te extravagant kunt gedragen. Vooral buiten de steden wordt dat snel gewantrouwd. Terwijl het juist zo heerlijk is om gek te doen en daar lekker hard om te lachen!

dance like...

Lachen helpt je te relativeren

Zwaar levenWanneer je de wereld en jezelf heel serieus bekijkt, vallen vooral de minder mooie dingen op. Zo zitten we nu eenmaal in elkaar, dat heeft daadwerkelijk een functie (alert zijn op ‘gevaar’). Maar de minder mooie dingen, daar word je meestal niet echt blij van… Tenzij je er een draai aan kunt geven waar je lekker om kunt lachen. Probeer dus ‘om te denken’ en te relativeren!

(Mocht je door te klikken op de foto somehow niet meer bij het filmpje komen, Google dan even zelf op “Ik heb een heel zwaar leven Brigitte”)

Lachen is gezond, lichamelijk

Als je lacht, gaat je aantal ‘blije hormonen’ (zoals endorfine, dopamine en serotonine) omhoog. Automatisch rem je daarmee de aanmaak van ‘stresshormoon’ cortisol. Bovendien heeft lachen een positief effect op je immuunsysteem. Je doorbloeding en het aantal witte bloedcellen verbetert er namelijk door. Het geeft tevens een boost aan je geheugen en je traint je middenrif-, buik- en gezichtsspieren. Lachen is dus ook lichamelijk gezien ontzettend gezond!

I meant to

Lachen is gezond voor je relatie

Wat ook ‘in de natuur zo bepaald’ is, is dat je iemand die veel lacht aantrekkelijk vindt. Je ervaart iemand met een glimlach namelijk als energiek, gelukkig en toegankelijk. In tegenstelling tot iemand die ontevreden lijkt; dat kan immers duiden op moeilijkheden. Daarom ben je ook geneigd naar een baby te (glim)lachen; die probeer je onbewust gerust te stellen. Dat je daarnaast meer ontspant en straalt als je lacht, maakt je nog aantrekkelijker.

Tips om meer te lachen

  • Bekijk jezelf met de nodige zelfspot. Niemand is perfect. Ook jij niet; accepteer dat. Maak fouten en leer daarvan. En als je er ook nog om kunt lachen, werkt dat hartstikke verlichtend.
Ing doet dansje
  • Zoek vaak mensen op met dezelfde humor als jij. Als je van onderbroekenlol houdt, zoek dan regelmatig mensen op die daar ook van houden. Dan lach je vanzelf vaker.
  • Lachen werkt aanstekelijk en samen lachen is leuker dan alleen. Dus als je een binnenpretje hebt, deel dat dan met anderen. En glimlach eens naar vreemden; ze lachen dan vaak terug!

Laat mij je helpen!

Graag maak ik kennis met je om je vraagstukken te bespreken en je te helpen. Met alleen je 1e eigen kleine stap, meteen wat intensiever of via het bedrijf waar je werkt. Alles is bespreekbaar! Voor nieuwe klanten en abonnees van mijn gratis artikel heb ik overigens een interessant kennismakingsaanbod, kijk even of dat wat voor je is.

ontspannen