Ontspannen! Essentieel voor je gezondheid…

Ontspannen is niet alleen belangrijk voor je lichaam, maar ook voor je geest. Vroeger staarde je in ’t vuur (ik heb ’t dan dus over héél vroeger), vertelde je elkaar verhalen, zong je samen een lied of deed je een dansje.

Je bent overprikkeld

Tegenwoordig kruip je op de bank en kijk je tv… En dat is aanzienlijk minder gezond. Hoewel je dit misschien ervaart als een momentje ‘in het vuur staren’, overprikkel je juist je hersenen. Al dat licht, al die beweging, al die flitsen, dat ontspant namelijk niet. Integendeel!

Je hebt er geen zin in

Natuurlijk snap ik dat je niet elke dag zin hebt om te gaan sporten (dansje doen). En misschien heb je na een lange dag werken geen behoefte meer om die hele werkdag nog een keer te bespreken (verhalen vertellen). Samen een liedje zingen is ook niet voor iedereen weggelegd.

Wat kun je wel doen

Gelukkig zijn er nog voldoende andere manieren om te ontspannen. Bijvoorbeeld door een mooie (avond)wandeling buiten te maken. Een kop thee te drinken terwijl je alleen het meest bijzondere deel van je dag deelt met een ander. Lekker uitgebreid in bad gaan met een boek.

Het effect op jezelf

Door vooral ’s avonds zo’n rustige activiteit te ondernemen, help je jezelf echt te ontspannen. Als je daar bewust mee bezig bent, pluk je daar de vruchten aan. Je voelt de ontspanning dan in je lichaam, maar ook in je hoofd. Je kunt je gedachten beter ‘loslaten’ en bent minder aan het malen.

Ondersteun je gezondheid

Als je zo lekker ontspannen bent, slaap je ook beter. Dat is dan weer heel belangrijk voor je herstel, zowel fysiek als mentaal. Dus je ondersteunt je gezondheid op allerlei vlakken. Echt de moeite waard, terwijl het je dus eigenlijk heel weinig moeite kost!

Laat mij je helpen!

Graag maak ik kennis met je om je vraagstukken te bespreken en je te helpen. Met alleen je 1e eigen kleine stap, meteen wat intensiever of via het bedrijf waar je werkt. Alles is bespreekbaar! Voor nieuwe klanten en abonnees van mijn gratis artikel heb ik overigens een interessant kennismakingsaanbod, kijk even of dat wat voor je is.

ontspannen