Hoe verlangen richting geeft blogfoto

Hoe verlangen richting geeft (Sparticle)

In barre tijden als deze, waarin je vrijheden beperkt zijn, ontstaat vanzelf ‘verlangen’. Tijdens dat verlangen wordt vaak duidelijk wat je eigenlijk echt belangrijk vindt. Welke kant je op wilt. Maak daar gebruik van: hoe verlangen richting geeft.

Niks kunnen of niks willen

Als de wereld om je heen verandert en alles anders lijkt, kan dat een flinke uitdaging voor je zijn. Zeker als je gevoelig bent voor veranderingen of net je boeltje lekker op de rit had. Het kan dan best aantrekkelijk zijn om er de brui aan te geven. Om dat gevoel van niks meer kunnen of niks meer willen te volgen. De vraag is echter of dat je helpt.

Licht zien in de duisternis

Wat waarschijnlijk wel helpt, is de kansen en mogelijkheden die je hebt te onderzoeken. Het licht te zoeken in de duisternis. Sta jezelf dus toe te dromen. Over de toekomst of gewoon over een meer ideale situatie dan die van nu. Ga daarbij eerst even lekker los: droom over iets heel groots wat je wilt bereiken. Maak ruim baan voor je verlangen.

Hoe verlangen richting geeft quote

Van dromen naar doen

Realiseer je daarna dat je heus niet (nu) meteen het hoogst haalbare hoeft te bereiken. Dat waar je naar verlangt, dat is de richting die je op wilt. Wat je vervolgens gewoon in kleine haalbare stappen mag proberen te bereiken. Met alles wat er nu wel mogelijk is (of in de nabije toekomst). Gebruik je verlangen om focus aan te brengen in je leven!

Tip: hoe verlangen richting geeft

Een aantal tips om langzaam maar zeker jouw gewenste richting op te gaan:

  • Zet vooral kleine stappen en vertrouw daarbij op jezelf. Elke stap in de goede richting waarbij je succes behaalt, zorgt vervolgens weer voor meer vertrouwen.
  • Woorden als ‘moeilijk’ en ‘lastig’ betekenen niet ‘onmogelijk’. Zie alles als een (leuke) uitdaging die je aan durft te gaan.
  • Alle begin is moeilijk. Zet door en blijf jezelf aansporen, want jouw verlangen is het waard om na te jagen!

Laat mij je helpen!

Graag maak ik kennis met je om je vraagstukken te bespreken en je te helpen. Met alleen je 1e eigen kleine stap, meteen wat intensiever of via het bedrijf waar je werkt. Alles is bespreekbaar! Voor nieuwe klanten en abonnees van mijn gratis artikel heb ik overigens een interessant aanbod, kijk even of dat wat voor je is.

ontspannen